PUTINOVA SLEDEĆA META BI MOGAO DA BUDE BALKAN? Amerikanac izneo JEZIVE tvrdnje u javnost, pazite samo šta je REKAO
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

VAŠINGTON

PUTINOVA SLEDEĆA META BI MOGAO DA BUDE BALKAN? Amerikanac izneo JEZIVE tvrdnje u javnost, pazite samo šta je REKAO

Džonson se u sredu uveče u Kapitolu u Vašingtonu obratio novinarima o pitanju glasanja o stranoj pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, a spomenuo je i regiju Balkana

Objavljeno:

Majk Džonson, predsedavajući Predstavničkog doma Američkog kongresa, izjavio je da bi sledeća meta ruskog predsednika Vladimira Putina mogao da bude Balkan, javlja Anadolija.

Džonson se u sredu uveče u Kapitolu u Vašingtonu obratio novinarima o pitanju glasanja o stranoj pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, a spomenuo je i regiju Balkana.

Preuzeće lični rizik

Naglasio je da će "preuzeti lični rizik" tako što će nastaviti s planovima za glasanje u Predstavničkom domu o stranoj pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, dok ga kolege republikanci i dalje pozivaju da napusti poziciju predsedavajućeg.

Na pitanje novinara zašto je spreman da izgubi posao samo da bi osigurao plan pomoći, Džonson je odgovorio da uvek pokušava da uradi ispravne stvari.

- Moja filozofija je da uradiš ispravnu stvar. Ako postupam samo iz straha od predloga da budem uklonjen, nikada ne bih mogao raditi svoj posao - rekao je Džonson i dodao:

- Istorija nam sudi zbog onoga što radimo. Ovo je kritično vreme, kritično vreme na svetskoj sceni. Mogao bih da donesem sebičnu odluku i učinim nešto drugačije, ali ovde radim ono što verujem da je ispravna stvar. Mislim da je pružanje pravne pomoći Ukrajini trenutno od ključne važnosti.

Bajden podržao Džonsonov plan

Naglasio je da su kineski predsednik Si Đinping, predsednik Rusije Vladimir Putin i Iran "osovina zla" i da rade u koordinaciji na tom planu.

- Mislim da bi Putin nastavio marširati Evropom ako bi mu to bilo dozvoljeno. Mislim da bi mogao sledeći put otići na Balkan. Mislim da bi mogao imati obračun sa Poljskom ili nekim od naših saveznika u NATO-u - dodao je Džonson.

Vladimir Putin
Vladimir Putin foto: Alexander Zemlianichenko / AFP / Profimedia

Poručio je kako bi "radije poslao metke u Ukrajinu nego američke momke".

- Moj sin će ove jeseni krenuti u Pomorsku akademiju. Ovo je vežba bojevim mecima za mene kao i za mnoge američke porodice - rekao je Džonson.

Američki predsjednik Džo Bajden u sredu je takođe pružio snažnu podršku Džonsonovom planu da se omoguće dodatna sredstva za Ukrajinu i Izrael.

Glasanje o paketu pomoći biće, verovatno, održano u subotu uveče.

Bonus video:

08:23

OTVORENA JE PANDORINA KUTIJA KADA JE RUSIJA IZBAČENA IZ SAVETA EVROPE! Marinković tvrdi: Sada se krše sva pravila

(Espreso/ Anadolija/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.